Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

Page 1 of 11
Forum moderator: MarijanaBK1 
Forum » Obrazovanje » Nauka » Senzacionalno otkrice Nojeve barke!
Senzacionalno otkrice Nojeve barke!


1320
poruka na forumu
133 2344post # 1 | 05.10.2011 , 5:16 PM

Senzacionalno otkrice Noeve Arke!

HONG KONG - Misteriozna lokacija Noine arke , biblijskog broda kojeg je Noa bio sagradio kako bi spasio određene vrste od božanskog potopa, ponovo je otkrivena i potvrđena.

Naime, kineski i turski istraživači otkrili su na vrhu planine Ararat u Turskoj ostatke drvenog broda za kojeg se vjeruje da bi mogao biti tajanstvena arka. Dodatnom analizom drva, koristeći metodu datiranja pomoću radioaktivnog izotopa ugljika 14, znanstvenici su utvrdili kako su ostaci stari i do 4800 godina, otprilike kada se vjeruje da je došlo do opće poplave.

- Nismo 100 posto sigurni, no sigurni smo 99,99 posto da se radi o Noinom brodu - izjavio je Yeun Wing-cheung, Kinez koji se inače bavi režijom dokumentarnih filmova te član 15-člane ekspedicije nazvane ' Noah's Ark Ministries International '.

I sama konstrukcija uništenog broda upućuje da bi mogao biti arka, navode istraživači. Unutrašnjoj trupa podijeljena je u više odjeljaka u kojima su, pretpostavlja se, bile smještene životinje.

- Nije moguće da je u to doba područje u kojem su ostaci pronađeni bilo naseljeno jer nema tragova ljudske prisutnosti na nadmorskoj visini većoj od 3500 metara - objašnjava Wing-cheung te dodaje kako će lokalne turske vlasti od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) tražiti da se lokalitet doda na popis svjetske baštine.

Prema Bibliji, Noa imao šesto godina kada mu je Bog naredio da sagradi arku i okupi sebe i svoju obitelj sa svakom vrstom životinja, muško i žensko jer će poslati veliki potop da uništi ljudski rod.

Vode su Zemljom vladale 150 dana nakon čega se arka nasukala, vjeruje se, upravo na planinama Ararata.Arka je pronadjena! To je veliko svjedocanstvo 'ovom rodu' prije nego dodje, ne sad voda velikog potopa, nego - oganj velikog suda.

Anomalija u prirodnom okolisu na obroncima Ararata u istocnoj Turskoj je ostatak Noine arke. Golema struktura smjestena je na visini od 4,663 metra, srasla s ledenjakom. Fotografije prikupljene vojnim i civilnim satelitima potvrdjuju da je ta izbocina jasnih oblina nevjerojatno slicna legendarnom brodu, a proporcijama 6:1 (duzina prema širini) identicna je mjerama opisanima u Bibliji.Snimke satelita QuickBird potvrđuju ova otkrica. Saga o Noinoj arci seze daleko u proslost, kad su prvi znanstvenici pokusavali pronaći dokaz o postojanju tog legendarnog broda, za koji krscani vjeruju da je spasio mnoge zivotinjske vrste u poplavi sto je, prema Bibliji, trajala 40 dana i 40 noci.Iako su je tada bez uspjeha trazili u morskim dubinama, nove tehnologije ponudile su logicno rjesenje koje mnogima nije palo na pamet arka bi mogla biti na planinskim vrhovima koji su prvi izronili iz vode nakon potopa. U posljednjih nekoliko godina sve je vise znanstvenika pretpostavljalo da je Ararat mjesto na kojem se smjestila legendarna arka, no tek su podrobne satelitske analize zagreble ispod ledene površine i otkrile zapanjujuci slicnost anomalije i drevnoga broda.

Kamenovi su se upotrebljavali za usmjerivanje ladje protiv valova u olujama, osam krizeva su najvjerojatnije kasnije nacrtani (vidi se na kamenu) u bizantskom pismu.A ovo je vazno. Gdje je sve covjek potegnuo i pisao i trazio fotografije, za koje kaze - da postoje, satelitske i iz obavjestajnih izvora, ali sve te fotografije 'anomalije' na Araratu - su nestale, odnosno - nisu dostupne javnosti, dakle sakrivaju se, mada javnost ima pravo na te forografije. Jer iste nisu ni vojne, ni sigurnosne naravi. Pa TKO ih i ZASTO SAKRIVA? Odgovor je u ideoloskoj matrici evolucijske religije. Masonske babilonske religije lazi i obmane!

Interesantno je koliko uporno darwinisticka religija pokusava dokazati da je kreacionizam " religija " jer se poziva na POVIJEST - Knjigu postanka, a u isto vrijeme darwinsiti se slijepo pozivaju na svoju religijsku knjigu - Darwinovo trabunjanje iz Selekcije vrsta...Par reči o sebi
4884
poruka na forumu
295 1518post # 2 | 16.10.2011 , 7:52 PM

Svi znamo da su te stare priče istinite. Ako ste čitali Ep o Gilgamešu, i zainteresovali se malo o njemu, saznaćete da je otkriven grad Ur (iliti Uruk) i dokazi o kralju Gilgamešu. Normalno, natprirodni slučajevi u starim pričama su nemogući, ali većina biblijskih priča je istinita na neki način. Dokazano je da je bila neka vrsta "potopa". Taj "potop" prvo je razorio već pomenuti Uruk. Vidi se da je Biblija pisana po nekim istinitim događajima, i da su krali priče iz tuđih mitologija. Verujem u Boga, nemojte donositi predrasude o meni, ali svo to pros***vanje mi se popelo na vr' glave.
4290
poruka na forumu
228 2087post # 3 | 31.10.2011 , 4:44 PM

Misliš na Nojevu Barku?
Pogrešno si napisao! :D
Slažem se sa srbija u potpunosti! yes :D
1320
poruka na forumu
133 2344post # 4 | 03.11.2011 , 2:33 PM

Marija_Nikola, ups moja greska.. :D :D
69
poruka na forumu
8 67post # 5 | 20.01.2012 , 2:04 PM

natprirodne pojave u biblijskim pričama su često predstavljene tako zbog toga što tadašnji čovjek nije bio na visokom stepenu umnog razvića pa također nisu znali u početku ni prirodne pojave kiše grmljavine pa su i njima pridavali natprirodne značaje tako da to pokazuje koliko se zapravo ljudska zajednica mijenjala i napredovala tokom svih ovih godina

Ako sam ti pomogao ili ti se sviđaju moji postovi POVEĆAJ MI REPUTACIJU ili pošalji POKLON :D

/´¯/)............(\¯`\
/....//........... ...\\....\
/....//............ ....\\....\
/´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
/./.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
(.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
\................\/.../....\. ..\/................/
\................. /........\................../
_____..)/.._______..)/..________..)/.._
Forum » Obrazovanje » Nauka » Senzacionalno otkrice Nojeve barke!
Page 1 of 11
Search: