Kako gelirati nokte

Kako gelirati nokte

Kako gelirati nokte bez odlaska u salon

Svaka moderna devojka i žena uvek želi izgledati neodoljivo. Pri tom, negovana kosa, besprekorna šminka i lepi, dugi nokti najvažnije su komponente imidža svake dame. Međutim, jačina prirodnih noktiju često nije dovoljna kako bi se zadržao njihov lep oblik. Krti i lomljivi nokti mogu narasti do male dužine, a metoda geliranja može u tome pomoći. Kako gelirati nokte bez odlaska u salon? Geliranje noktiju postalo je poslednjih nekoliko godina vrlo popularno, a ceo postupak može se uraditi u salonima lepote ili kod kuće. Uz ovu popularnu metodu vam je omogućeno da dostignete željenu dužinu nokta i prilagodite oblik prirodnom izgledu. Kada se nokti geliraju nema stanjivanja ili slabljenja vaših prirodnih noktiju jer će ih ovaj postupak učiniti lepšim i negovanim. Geliranje ne samo da će ojačati nokat, već će smanjiti njegovu lomljivost i raslojavanje. Da bi saznali više o celom postupku kako gelirati nokte, najpre treba krenuti od potrebnog materijala.

Kako gelirati nokte kod kuće

Iako postoji dosta nedoumica o tome kako gelirati nokte, najvažnije je znati da ceo postupak od pripreme nokta do završnog dela vrlo jednostavan. Glavna stvar je slediti pravila celokupnog procesa i tada se ne morate bojati grešaka. Ukoliko ste se odlučili isprobati ovu metodu biće vam potreban poseban materijal, a najvažnija stavka je gel bez mirisa. On se stvrdnjava kada je izložen ultraljubičastim zracima. Od ostale opreme biće vam potrebna UV lampa, različite turpije za nokte, posebna klešta, kalupi, sredstva za odmašćivanje lepljivog dela, bazni gel, zatim gel za učvršćivanje, četkice za nanošenje materijala, kao i sredstvo za dezinfekciju. Ako ste se odlučili sami gelirati nokte najpre morati dezinfikovati ruke. Sledeća faza je da nokte skratite specijalnim kleštima i isturpijate do željene dužine. Okolo nokta specijalnim štapićem pomaknuti kožicu i ukloniti zanoktice, a zatim odmastiti površinu nokta i osušiti. Nakon što ste isturpijali nokte treba namazati bazni gel, u vrlo tankom sloju, nakon čega ruku stavljate u UV lampu i sušite nokte oko 30 sekundi. Sledeća faza podrazumeva da preciznim i nežnim pokretima nanesete slojeve gela i obratite pažnju na bočna područja. Treba ga rasporediti po središnjoj liniji, a zatim po bočnim stranama. Kada je u pitanju postupak kako gelirati nokte, jedna od najčešćih poteškoća je pravila primena gela, što je povezano sa njegovom elastičnošću i konzistencijom. Zato najpre morate biti sigurni u kvalitet gela koji ćete koristiti. Višak gela otklonite štapićem. Posle nanetog sloja gela ponovo treba osušiti i držati pod UV lampom. Završni korak je stavljanje gela laka i ponovno sušenje u UV lampi. Kada sve završite nanesite malo ulja za zanoktice kako bi ceo manikir izgledao profesionalno.

Kako gelirati nokte, saveti stručnjaka

Uprkos činjenici da se modni trendovi često menjaju, lepo negovani i lakirani nokti ipak ostaju na modnom pijedestalu. S’ obzirom da će kvalitet postupka zavisiti od profesionalnosti i odabira materijala, širok izbor proizvoda olakšaće postupak kako gelirati nokte bez odlaska u profesionalni salon. Prema rečima stručnjaka, važno je staviti akcenat na eleganciju i umerenost, izbegavati previše ukrasnih detalja. Celokupan postupak kako gelirati nokte je dosta jednostavan ako sledite sve korake u njegovom sprovođenju i obratite pažnju na odabir materijala. Da bi ste izbegli odvajanje gela nemojte koristiti nikakve hidratantne kreme i ulja nekoliko sati posle premazivanja. Geliranje noktiju omogući će da dođete do estetski lepšeg izgleda noktiju. Dakle, pre nego se odlučite za geliranje noktiju pogledajte koji modni trendovi su aktuelni i koje nijanse odgovaraju dobu godine. Tople, prigušene nijanse, okeri smaragd su diskretnija varijanta. Ako ste odlučili dati izvesnu prednost minimalizmu, nežne i sveže nijanse, poput snežno bele i sjajne biće idealan izbor.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Zašto kosa opada

Zašto kosa opada

Negovana, zdrava i aka kosa svakoj ženi pruža potrebno samopouzdanje. Što je bolja nega kose, tako je ona zdravija i jača. Međutim, gubitak kose danas je sve više prisutan problem ne samo kod žena neg

Kome stoji paž frizura

Kome stoji paž frizura

Frizura se smatra jednim od najvažnijih elemenata ženskog izgleda, jer prvenstveno odražava njenu lepotu, individualnost i naglašava atraktivnost. Izbor frizure treba ogovarati pre svega stajlingu i n

Što obući na razgovor za posao

Što obući na razgovor za posao

Intervju za posao uvek je važan događaj. Bez obzira na vaše profesionalne kvalitete, prvo na šta će poslodavac obratiti pažnju je vaš izgled. Zato je nošenje odgovarajuće garderobe od velike važnosti.