Kako instalirati zoom

Kako instalirati zoom

Uputstvo kako instalirati zoom na računaru

Kako instalirati zoom i čemu služi? Zoom predstavlja jednu od najčešće korišćenih aplikacija za video komunikaciju, konferencije, webinare, internet kurseve, online seminare, audio sastanke i u obrazovne svrhe. Kao što sam naziv govori, zoom aplikacija je kreirana za održavanje virtuelnih sastanaka na daljinu i uglavnom je idealna za profesionalno područje, ali i za grupne video pozive sa prijateljima ili porodicom. Glavne prednosti sastoje se u jednostavnosti pridruživajna, visoko kvalitetnim video pozivima, deljenju zaslona, postavljanju virtuelne pozadine, razmeni datoteka, kao i mnogim drugim dodatnim funkcijama. Prvi korak u tome kako instalirati zoom je preuzimanje na oficijalnoj stranici. Preuzimanje je veoma brzo, kao i registracija, tako da ne morate brinuti o celom postupku. Kada preuzmete program, pronađite lokaciju na kompjuteru gde je smešten, a zatim kliknite da bi pokrenuli instalaciju. U svojoj najjednostavnijoj verziji zoom aplikacija je besplatna, a osigurava određen broj sastanaka i osnovne funkcije. Kod drugih verzija kao što je Zoom Business postoji mnogo više dodatnih funkcija. Kada pokrenete instalaciju zoom-a morate potvrditi svoju saglasnost o uslovima korišćenja, nakon čega će za nekoliko sekundi aplikacija biti instalirana. Kada je postupak instalacije dovršen, automatski će se otvoriti polje za prijavu.

Kako instalirati zoom i prijaviti se

Nakon jednostavnog postupka kako instalirati zoom na računaru, sledeći korak koji sledi je prijava. Korisnici imaju mogućnost da se prijave putem e-mail pošte ili društvene mreže poput facebooka. Druga opcija je “Join a Meeting” odnosno priključivanje sastanku. Ako nemate organizovane sastanke, možete samo kliknuti na priključivanje sastanku, bez potrebe za prijavljivanjem e-mail. No, ako želite da se pridružite sastanku koji je organizovala druga osoba biće vam neophodan kod, odnosno veza da bi ste mogli da se pridružite video pozivu. U slučaju da imate kod, treba ići samo na opciju “Enter”, zatim na ID sastanka gde unosite kod. Ukoliko tokom sastanka želite da isključite mikrofon to možete učiniti tako što ćete kliknuti “mute” na levoj strani gde je ikonica za mikrofon. Takođe, odatle se pokreće video poziv ili se poziv zaustavlja. Uzimajući u obzir potpuno jednostavan postupak kako instalirati zoom, za brojne korisnike ovo je izvrsna alternativa sa velikim rasponom sjajnih karakteristika.

Kako instalirati zoom na telefonu besplatno

Ako želite saznati kako instalirati zoom na telefonu, ceo postupak je dosta jednostavniji nego na računaru. Najpre treba otići u Google Play Store, izabrati zoom aplikaciju za mobilni telefon i krenuti sa procesom instaliranja. Kada je instalacija dovršena kliknite na “Open”. Na vašem ekranu pojaviće se opcije Join a Meeting, Sign Up i Sign In. Ukoliko nemate otvoren zoom nalog, onda treba pristupiti jednostavnom postupku registracije. Ako ne želite da kreirate zoom nalog, a želite da budete prisutni na sastanku, tada izaberite Join a Meeting. Od osobe koja vas je pozvala da prisustvujete sastanku na e-mail ćete dobiti ID broj. Potrebno je da kliknete na Join a Metting, unesete ID broj koji vam je poslat i dodate svoje ime koje želite da bude vidljivo na sastanku. Ukoliko želite napraviti nalog, idete na opciju Sign Up, gde treba uneti svoj e-mail, odabrati ime, potvrditi da se slažete sa uslovima i kliknete na Next. Na vaš e-mail stići će poruka za verifikaciju zoom naloga nakon čega treba kliknuti na Activate Account. Otvoriće vam se novi prozor gde treba kreirati šifru koja mora imati osam karaktera, zatim je potvrdite i kliknite na Continue. Vaš nalog je kreiran i možete krenuti sa korišćenjem ove aplikacije. Sada kada znate kako instalirati zoom na telefonu, iskoristite fleksibilne postavke i funkcionalnost koja je u skladu sa vašim potrebama.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako optimizovati svoj sajt: Osnove SEO pristupa

Kako optimizovati svoj sajt: Osnove SEO pristupa

Prije nego što zaronimo u dubine tehničkih SEO strategija i kreiranja sadržaja, ključno je shvatiti osnove SEO pristupa koje će poslužiti kao temelj za optimizaciju vašeg sajta. Pravilna optimizacija