Kako je umro Brus Li

Kako je umro Brus Li

Skrivena istina kako je umro Brus Li

Postoji li skrivena istina kako je umro Brus Li? Pravi uzrok smrti jednog od najtalentovanijih Kung Fu majstora svih vremena do danas je obavijen velom tajni. O legendarnom Brus Liju i danas se snimaju filmovi, a u njegovu čast se otvaraju škole borilačkih veština širom sveta. Brus Li, poznati glumac i majstor borilačkih veština je iznenada preminuo od cerebralnog edema i gušenja nakon što je popio tabletu protiv bolova. Njegova iznenadna smrt u 32- drugoj godini izazvalo je zbunjenost kod obožavatelja i javnosti, koja nije bila spremna poverovati u to kako je umro Brus Li. Ovaj neverovatni majstor borilačkih veština imao jedinstveni stil borbe i bio je izvanredan glumac. Brus Li je rođen 1940. u San Franciscu. Bio je sin poznatog operskog pevača i operske zvezde Lee Hoi Chen. Tokom odrastanja u Hong Kongu Brus Li je glumio u nekoliko filmova, što je i bio glavni razlog zašto se vratio u Ameriku kada je imao 18 godina. Tada se upisao na Univerzitet u Washingtonu, gde je upoznao Lindu Emery sa kojom se oženio i dobio dvoje dece. Glumio je u mnogim filmovima gde je pokazao svoje umeće borilačkih veština.

Kako je umro Brus Li prema zvaničnoj verziji

Puno je različitih verzija kako je umro Brus Li, ali ni jedna od njih se ne može dokazati. Brus Li neprevaziđeni majstor Kung Fua i karatea, takmičio se u celom svetu, a njegov neverovatan talenat i umeće borbe činilo ga jednim od najboljih u ovim drevnim veštinama. Postigao je veliki uspeh i slavu, a imao je brojne obožavatelje širom sveta. Priča o Brus Liju ostavila je dubok trag, a kod mnogih generacija budi želju za bavljenje borilačkim veštinama. On je bio idol mnogih, njegova smrt je još uvek ostala kontraverzna. Malo je onih koji su poverovali u zvaničnu tvrdnju kako je umro Brus Li. Datum ovog tragičnog događaja bio je 20. jul 1973. godine. Glumac je tog kobnog dana nakon sastanka sa producentom otišao do Betty Ting Pei koja je prema izvorima bila njegova ljubavnica. Kada se požalio na glavobolju, ona mu je dala tabletu protiv bolova, nakon čega je legao da se odmori i više se nije probudio. Obdukcija je otkrila da je uzrok smrti cerebralni edem i gušenje, međutim brojni obožavatelji nisu u to poverovali.

Različite teorije kako je umro Brus Li

Postoji nekoliko teorija kako je umro Brus Li. Najčešće se može čuti da je smrt Brus Lija povezana sa čudnim incidentom tokom snimanja filma. Prema toj prvoj verziji mnogi tvrde da se Brus Li zamerio kineskoj mafiji Trijade, kada je u uličnoj tuči pretukao sina jednog od članova ovog klana. Tu teoriju potkepljuje i čudan incident koji se desio tokom snimanja filma. Dok je vežbao za ulogu, Brus Liju je prišao nepoznati čovek, koji se predstavio kao statista, zamolivši ga da mu pomogne oko jednog od trikova za film. Međutim, neznanac ga je iznenada udario kratkim, ali jakim udarcem u glavu. Veruje se da je to bio udarac “odložene smrti” nakon čega se Brus Li onesvestio i pao. Dok je filmska ekipa došla do njega, nepoznat muškarac je nestao. Prema svedočenju šminkera taj nepoznati muškarac je otišao svlačionicu i rekao samo mora umreti. Druga verzija kako je umro Brus Li govori o povezanosti sa iscrpljujućim treninzima koje su uticale na njegovo zdravlje.

Tagovi:

Možda će vas zanimati