Kako napraviti Instagram

Kako napraviti Instagram

Kako napraviti Instagram u nekoliko jednostavnih koraka

Instagram je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu fotografija i video zapisa, prodaju proizvoda i promovisanje različitih brendova. Broj novih korisnika na ovoj društvenoj mreži svakodnevno je u porastu zahvaljujući sjajnim prednostima koje ima. Aktuelno pitanje za sve one koji žele pronaći istomišljenike ili ciljanu publiku sa kojom će podeliti svoje ideje zanima kako napraviti Instagram profil. Da bi otvorili Instagram profil, to možete učiniti pomoći android telefona ili tableta preuzimanjem aplikacije na Google Play i App Store. Nakon preuzete aplikacije na svom uređaju kliknite na ikonicu Instagram na radnoj površini gde će se otvoriti prozor za registraciju. Izaberite opciju registracija kojom započinjete postupak kako napraviti Instagram. Unesite broj mobilnog telefona ili e-mail, zatim svoje ime, nadimak i šifru. Koje korisničko ime ćete odabrati zavisi od toga da li želite registrovati svoj privatni ili poslovni profil. Ukoliko želite privatni nalog tada možete odabrati nadimak koji koristite na drugim društvenim mrežama.

Kako napraviti Instagram stranicu

Ako želite registrovati poslovni Instagram profil, tada prilikom izbora nadimka morate drugačije pristupiti. Najbolje je odabrati naziv koji sadrži ključnu reč vezanu za vaše poslovanje kombinacijom više reči. Registracija se može izvršiti putem e-mail ili facebook-a gde treba povezati svoj račun. Nakon toga ćete dobiti poruku na vaš e mail o potvrdi vaše registracije. Kliknite na link iz poruke i potvrdite svoj profil. Sledeći korak u tome kako napraviti Instagram podrazumeva da unesete neke osnovne podatke o sebi. Oni se nalaze ispod vaše slike i u osnovi se smatraju važnim. Napišite svoje ime, gde živite, čime se bavite, koji su vaši hobiji. Ako je vaš Instagram nalog poslovni, u prvom redu potrebno je uneti područje svoje delatnosti, odnosno usluga. Na osnovu ključnih reči tokom pretraživanja potencijalni klijenti vas mogu brzo naći. Nema sumnje da su koraci o tome kako napraviti Instagram zaista jednostavni i laki. Naredni korak je dodavanje kvalitetne fotografije koja ima veliku ulogu. Razmislite o detaljima, pozadini fotografije, bojama, okruženju. Potražite inspiraciju na internetu ili pogledajte profile drugih Instagram korisnika.

Kako napraviti Instagram i privući nove korisnike

Sa prethodnim uputstvima kako napraviti Instagram možete započeti sa postavljanjem visokokvalitetnog sadržaja, fotografija, kao i video zapisa. Ako želite promovisati svoju Instagram stranicu ili poslovanje, najvažnije je stvoriti jedinstven i originalan sadržaj, u tome će vam pomoći fotografije i video zapisi. Ono što je važno znati je da su “hashtags” nezaobilazan deo Instagrama. Njihova funkcija je da omoguće lakše pretraživanje korisnika i različitih vidova promocija. Takođe, “hashtag” omogućava da pronađete druge korisnike, određene proizvode, informacije i sve ono o čemu želite saznati. Odabir oznake se bazira na interesovanju koje imate, dakle u pronalaženju publike i privlačenje posetitelja vaših postova. U zavisnosti od vaših ciljeva upišite ključne reči, to mogu biti poznate ličnosti, atraktivne lokacije, proizvodi i slično, a zatim kliknite na opciju pretraži nakon čega će se otvoriti skupina traženih kategorija. Bez sumnje, kako napraviti Instagram je lako, a ovaj izvrstan alati njegove mnogobrojne funkcije u potpunosti vam mogu pomoći da budete korak bliže svojoj popularnosti ili uspešnoj promociji svog biznisa.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Saveti za uspešno igranje online ruleta

Saveti za uspešno igranje online ruleta

Razumevanje pravila i strategija ključan je korak ka uspehu u igranju online ruleta. Da biste postali uspešan igrač, potrebno je da se detaljno upoznate sa osnovnim pravilima igre i različitim strateg