Kako očistiti fleke na madracu

Kako očistiti fleke na madracu

Kako očistiti fleke na madracu kod kuće

Kako očistiti fleke na madracu kod kuće? Čišćenje namještaja i njegovo održavanje danas je zahvaljujući brojnim sredstvima postalo mnogo lakše nego ranije. Današnje tržište nudi posebno dizajnirane proizvode koji pomažu u suočavanju sa flekama i neprijatnim mirisima. Svima je poznato da dobar san u velikoj meri zavisi od kvaliteta madraca. No, s’ vremenom na njemu se nakupljaju nečistoće, prašina, mirisi i fleke, zbog čega mnogi ljudi traže odgovore o njegovom održavanju. Kakav god madrac da imate nepotrebno je reći da da fleke na njemu svakodnevno privlače pažnju i predstavljaju estetski ružnu sliku. Čišćenje nameštaja puno puta zahteva i posebna sredstva, naročito ako tome pridodamo i fleke koje su jedan od navećih problema. Pažljivim čitanjem etikete na madracu možemo videti koja sredstva su najpogodnija, kao i metode za njegovo čišćenje. Jedan od najvažnijih koraka je da se fleka sa madraca odmah očisti. Ne smemo zaboraviti ni to da postoji dosta efikasnih saveta kako očistiti fleke na madracu.

Delotvorne metode kako očistiti fleke na madracu

Dok će za neke fleke biti dovoljno poprskati sredstvo za čišćenje, za druge će biti neophodna specijalna sredstva za uklanjanje mrlja. Prilikom odabira sredstva za fleke na madracu treba uzeti i obzir i to koliko je ona prisutna kako bi uspeli da je uspešno očistite. Puno puta zbog žurbe ili nemara ostavljamo fleke na madracu koje mogu biti od hrane, kafe, vina ili kozmetike. Svako imaju svoju metodu kako očistiti fleke na madracu. Ako je reč o kozmetici, tada može pomoći medicinski alkohol koji treba naprskati i obrisati mrlju. Na fleke od vina može se staviti kuhinjska so, koju treba ostaviti, a zatim zaprljano mesto oprati deterdžentom. Ako u porodici postoje mala deca tada nisu nepoznata iznenađenja u vidu žutih mrlja. Ova vrsta fleka se najbolje može očistiti sokom od limuna i soli koji moraju odstojati oko 2 sata, a zatim isprati vlažnom krpom. Takođe delotvoran način kako očistiti fleke na madracu je uz pomoć sode bikarbone koju treba ostaviti preko noći, a narednog dana ostatke usisati usisivačem.

Kako očistiti fleke na madracu jednostavno

U zavisnosti kakva je mrlja zavisi i njen postupak uklanjanja. Materijal od koga se sastoji madrac je veoma važan, jer ako koristimo pogrešno odabrana sredstva to će dovesti do njegovog oštećenja. Ali i pored toga postoje mnoge nedoumice kako očistiti fleke na madracu i neprijatne mirise. Madrac sa flekama i starim mrljama vremenom može stvarati veoma neugodne mirise što će uzrokovati dosta nelagode osobi koja na njemu spava. Razna eterična ulja smatraju se savršenim neutralizatorima neugodnih mirisa koji takođe veoma učinkovito uklanjaju grinje. Međutim postoje mrlje koje je veoma teško ukloniti sa madraca. To su obično stare mrlje od znoja, krvi, urina, vina, kafe. Kada je reč o tradicionalnim kućnim metodama kako očistiti fleke na madracu, so i soda bikarbona pokazali su se najefikasnijim. Prilikom skidanja fleka sa vodom i sapunom, važno je obrisati mokro područje suvom krpom da bi se uklonila vlaga. Takođe, možete izneti madrac na sunčano mesto ili ga osušiti fenom.

Tagovi:

Možda će vas zanimati