Kako prebaciti slike na sd karticu

Kako prebaciti slike na sd karticu

Kako prebaciti slike na sd karticu u Android telefon

Jeste li primetili da je vaš mobilni telefon usporen prilikom izvršavanja određenih radnji, kao što je preuzimanje aplikacija ili tokom pokretanja uređaja? Ukoliko vam se ta situacija već dogodila za početak treba proveriti memoriju koju ste zauzeli na telefonu. Imajte na umu što je memorija telefona punija, biće teže vršiti druge radnje na uređaju. Ako vam memorija na telefonu ponestaje jer imate veliki broj fotografija, razmislite o njihovom premeštanju na sd karticu. Kako prebaciti slike na sd karticu u Android telefonu? Budući da fotografije i video zapisi najčešće zauzimaju najviše memorijskog prostora na većini mobilnih telefona, prebacivanje na sd karticu oslobodiće potreban memorijski prostor i poboljšati performanse vašeg uređaja. Prva mogućnost kako prebaciti slike na sd karticu brzo je da povežete telefon sa računarom, izaberete datoteku koju želite premestiti na sd karticu i tako dobiti više memorije. Prebacivanje fotografija na ovaj način je veoma jednostavno. Da bi prebacili fotografije telefon povežite USB kablo na računar, zatim sledite put postavki i aplikacija kako bi odabrali sadržaj koji želite prebaciti.

Kako prebaciti slike na sd karticu brzo

Prenos slika na sd karticu je idealan način da oslobodite prostor i jednostavno ubrzate rad vašeg android uređaja. S’ tehnološkim napretkom i kamere naših mobilnih telefona su sve kvalitetnije, što omogućava pravljenje boljih slika, a time i više potrebnog prostora za njihovo čuvanje. Na pametnim telefonima, nakupljanje velikog broja slika smanjuje memoriju uređaja što uzrokuje znatno sporiji rad telefona. Da bi ostavili dovoljno prostora na telefonu za brojne aplikacije i druge sadržaje, u tome vam može pomoći sd kartica. Kapacitet sd kartice može varirati i može iznositi od 128MB do pa do čak 400 GB. Da li znate kako prebaciti slike na sd karticu? Postupak je veoma jednostavan, a na raspolaganju imate više mogućnosti kako prebaciti slike na sd karticu. Najviše zastupljena opcija kada želite prebaciti slike na sd karticu je ručno, bez potrebe za korišćenjem računara. Pre nego što započnete sa prebacivanjem slika, važno je da imate mobilni telefon koji je kompatibilan za sd karticu.

Kako prebaciti slike na sd karticu u nekoliko jednostavnih koraka

Proverite da li je sd kartica pripremljena, jer u suprotnom nećete biti u mogućnosti da koristiti funkcije u nastavku. Kada odaberete odgovarajuću sd karticu, umetnite je u svoj telefon, tada je telefon mora prepoznati a zatim treba započeti ceo postupak. Da bi znali kako prebaciti slike na sd karticu, idite na postavke, zatim na datoteke i DCIM, onda izaberite određenu fotografiju. Kliknite na opciju premesti, nakon čega počinjete sa prebacivanjem slika na sd karticu. Koliko će postupak trajati zavisi od broja vaših fotografija koje želite prebaciti. Sačekajte dok se postupak ne završi do kraja i ponoviti ga sve dok ne premestite željene slike na sd karticu. Još jedna mogućnost koju imate na raspolaganju je korišćenje određenih programa koji služe za upravljanje datotekama i olakšavaju ceo postupak kako prebaciti slike na sd karticu u Android telefon. Iako danas telefoni uključuju veliki prostor, to obično nije dovoljno za većinu korisnika, zbog čega mnogi koriste sd karticu.

Tagovi:

Možda će vas zanimati