Kako ubrzati računar

Kako ubrzati računar

Otkrijte kako ubrzati računar bez programa

Želite li znati kako ubrzati računar? Ne morate biti stručnjak da bi razumeli zašto je vaš računar spor, potrebno je samo izvršiti nekoliko jednostavnih radnji koje će vam u tome pomoći. Odvojite malo svog slobodnog vremena i primenite nekoliko saveta uz čiju pomoć ćete poboljšati performanse sistema i osigurati rešenje ovog problema. Prilikom kupovine novog računara svako očekuje da on radi besprekorno. Međutim, to nije slučaj za računare koji su stari po nekoliko godina, jer oni s’ vremenom gube brzinu. Nakon određenog vremena možete primetiti da je brzina vašeg računara smanjena. Sistemu je obično potrebno više vremena da otvori datoteke, programe, a to je uzrokovano nizom različitih faktora. Šta treba preduzeti i kako ubrzati računar? Da bi poboljšali performanse svog računara to možete učiniti u nekoliko jednostavnih koraka. Jedan od razloga zbog čega je vašem računaru potrebno puno vremena da se pokrene, jesu različiti programi i određeni alati koje se automatski pokreću prilikom uključenja računara.

Pouzdane metode kako ubrzati računar

Prvi korak u tome kako ubrzati računar je onemogućiti automatsko pokretanje programa kada se prijavljujete. Dakle, pronađite popis programa koji se automatski pokreći i izaberite opciju onemogući. Ove korake za ubrzanje vašeg računara bi trebali primenjivati na svakih mesec dana čime ćete vratiti potrebnu brzinu. Ako je vaš računar stariji od pet godina, hard disk uzrokuje usporenost računara i tada se preporučuje promena diska. Upotreba dobrog antivirusa je neophodna, pri čemu je važno da se odabere onaj koji je u skladu sa performansama koje su odgovarajuće vašem računaru. Ako ih već imate u računaru savet je zameniti ih pouzdanijim i lakšim opcijama. Poznato je da Windows animacije doprinose ugodnijem radu na računaru, ali takođe su često razlog njegovom usporavanju. Pouzdana metoda kako ubrzati računar je uklanjanje neiskorišćenih programa koji zauzimaju prostor u memoriji računara i na taj način usporavaju performanse sistema. Možete ih jednostavno ukloniti tako što ćete otići u odeljak za deinstalaciju programa i sa postojećeg popisa ukloniti one koji su nepotrebne. Primenom navedenih metoda možete lako ubrzati računar.

Kako ubrzati računar korak po korak

Naredni korak koji će vam pomoći da ubrzate računar je defragmentacija hard diska. Ovaj postupak namenjen je uklanjaju praznog prostora koji se nalazi na vašem disku. Da bi bili uspešni u procesu kako ubrzati računar morate proveriti da li na vašem računaru postoje zlonamerni programi, odnosno softver koji ga usporava. U tom pogledu, neophodno je preduzeti sve potrebne mere za zaštitu od zlonamernih softvera i drugih neželjenih programa. U tom slučaju najbolje je izvršiti skeniranje. Ako oni postoje, Windows će vas obavestiti kako da ga najsigurnije otklonite. Još jedan od načina kako ubrzati računar je oslobađanje prostora na disku. Kada je sistem usporen to može biti zato jer je prepunjen sa raznim datotekama. Ukoliko ih obrišete, oslobodićete prostor i to će osigurati brži rad računara. Preporuka je da ne brišete suvišne datoteke odjednom, već jednu po jednu. Ukoliko vam navedeni koraci nisu pomogli, možda je potrebno da vidite koliko iznosi memorija računara i nadogradite je.

Tagovi:

Možda će vas zanimati