Kako vratiti seksualnu želju

Kako vratiti seksualnu želju

Kako vratiti seksualnu želju u intimnom životu

Užurban raspored i veliki broj obaveza puno puta utiču na povećanje stresa i nezadovoljstvo seksualnim životom. Nedostatak intimnosti kod parova jedan je od najčešćih problema i glavna prepreka za ostvarenje zadovoljavajućeg intimnog života. Šta je glavni uzrok smanjenog libida i kako vratiti seksualnu želju? Libido je seksualni nagon i nastaje pod uticajem različitih faktora. Na intenzitet libida ne utiče samo hormonski status, već i mnogi drugi aspekti, poput doba, aktivnosti, navika, emocionalnog stanja, stresa ili određeni lekovi. Mnogi mladi parovi sve se češće suočavaju sa problemom neusklađene seksualne želje, što uzrokuje brojne prepreke u vezi i intimnosti. Uzimajući u obzir da intimni odnosi u velikoj meri određuju kvalitet života para, potreban je sveobuhvatan pristup kako bi se libido normalizovao. Ako ste primetili da su intimni odnosi sa vašim partnerom ređi nego ranije i nisu ugodni, tada je važno pristupiti rešavanju ovog problema. Šta tada treba učiniti i kako vratiti seksualnu želju?

Komunikacija sa partnerom važan je preduslov kako vratiti seksualnu želju

Da bi ste saznali kako vratiti seksualnu želju najpre morate pronaći pravi uzrok i simptome, a zatim pristupiti promeni određenih navika. Stručnjaci smatraju da nedostatak intimnosti puno puta zahteva otvoren razgovor sa partnerom, jer na taj način neće postojati osećaj krivice, ljutnje ili nezadovoljstva. Treba imati na umu da zajedničke aktivnosti i raznolikost su bitni u zajedništvu. Vrlo često rutina i monotonija predstavljaju neke od glavnih razloga zašto partneri prestaju sa intimnošću i osećaju emocionalnu udaljenost. Zdrav život stil osim što je koristan za opštu dobrobit tela, takođe je važan za polnu funkciju. Ako želite znati kako vratiti seksualnu želju i povećati libido važno je ograničiti unos alkohola i cigareta, smanjiti stres i povećati fizičku aktivnost. Uravnotežena ishrana ima značajan uticaj na stanje libida. Hrana koju unosite u svom sastavu mora sadržati važne elemente koji imaju podsticajna dejstva na libido. Još jedna od važnih stavki je pun noćni san koji mora biti najmanje osam sati, što će pružiti potreban odmor, dati više snage i spremnosti za intimnost.

Kako vratiti seksualnu želju i ponovo doživeti radost seksa

Uspešan intimni život najvažnija je spona srećnog života oba partnera. Šta utiče na smanjenje libida i kako vratiti seksualnu želju? Svakodnevni problemi, stres i previše obaveza vrlo često dovode do zanemarivanja intimnosti i prestanka romantike. Ako nemate dovoljno slobodnog vremena, svakodnevno ste zauzeti oko kuće i posla, onda verovatno stres ima veliki uticaj na vaše zadovoljstvo intimnošću. Da bi pronašli načine kako vratiti seksualnu želju, potrebno je naučiti kako ugoditi sebi i partneru jednostavnim stvarima. Potrudite se razvijati osećaje koji su veoma važni za vašu senzualnost i izražavanje emocija. Poznato je da emocionalni sklad i obostrano zadovoljstvo utiču na povećanje senzualnosti i veće međusobne privlačnosti. Na ovaj način će se sprečiti rutina u vezi, pomoći će partnerima da se više opuste i približe jedno drugom. Predigra je takođe jedan od izvrsnih načina kakoda vratite seksualnu želju. Ne zaboravite isprobati nešto što je novo i drugačije, a može doprineti obostranom uzbuđenju.

Tagovi:

Možda će vas zanimati