Venčanje zbog penzije

Venčanje zbog penzije

Venčanje zbog penzije, da ili ne

Da li ste ikada čuli frazu koja kaže da “novac ne donosi sreću, ali ja više volim plakati u Ferariju”. Iako novac ne može da kupi sreću, mnoge žene smatraju da će finansijska stabilnost njihov život učiniti mnogo interesantnijim. Istina je da se bez novca ne može postići dobar društveni status, imati dobra kuća, putovati i ostvariti mnogo toga o čemu se mašta. Briga oko novca danas sve više predstavlja teret, donosi frustriranost i teškoće. Novac ima ključnu ulogu u mnogim segmentima života, a za veliki broj žena je bitna spona i kada je u pitanju brak. Venčanje zbog penzije je jedna od veoma popularnih tema jer ne podrazumeva samo materijalnu blagodat do koje se dolazi već i niz drugih aspekata. Stručnjaci smatraju da želja za materijalnom dobrobiti uvek zavisi os određenih karakteristika osobe i njenog odnosa prema novcu. Činjenica je da novac ne donosi sreću, ali može dosta pomoći. Venčanje zbog penzije danas nije retkost i zato nema sumnje da je za mnoge žene ovo jedan od načina da poboljšaju svoj život.

Zašto je sve češće venčanje zbog penzije

Svi znamo da je venčanje je jedan od najvažnijih i nezaboravnih događaja u životu svake osobe. Ali venčanje iz ljubavi i venčanje zbog penzije su dve potpuno različite stvari. Nedavna istraživanja pokazala su da je sve više onih koji razmišljaju o mogućnosti ulaska u brak i venčanje zbog penzije jer je to prilika za ostvarenje brojnih pogodnosti u materijalnom smislu. U savremenom društvu kada koncept braka više nije bazira na poštovanju određenih vrednosti, mnogi se venčavaju zbog određenih pogodnosti ili koristi. Poboljšanje životnog statusa zahvaljujući penziji partnera, kod većine ljudi izaziva negativne emocije. Budući da se forma takvog braka bazira na proračunu, jedno od partnera ostvaruje svoje ciljeve. U tom smislu, na prvom mestu je stabilnost i materijalna sigurnost koju će osoba dobiti od budućeg supružnika. No, iako postoje određene pogodnosti, zajednički život vremenom može biti prožet nizom negativnih aspekata, kao što je izvor nezadovoljstva pristalice braka iz koristi i neispunjenost u intimnom životu. Dakle, nema sumnje da će u ovom odnosu iskreni osećaji izostati.

Razlozi za venčanje zbog penzije

Svet se svakodnevno menja, kao i određene vrednosti. Tradicionalne forme zamenjene su novim, što se bez ustezanja može reći i za koncept braka i venčanja. S’ obzirom da u savremenom društvu mnogo toga zavisi od novca, onda nije iznenađujuće ni venčanje zbog penzije. Žene danas imaju dosta kontraverzne razloge zašto žele da se venčaju zbog penzije. Za njih ne postoje stereotipi i klišei, već korišćenje prilike da se venčaju i reše svoje finansijske probleme. Ali, postaviti ovaj cilj i udati se zbog penzije osim materijalnih prednosti donosi i određene zahteve koje treba ispuniti u zajedništvu. U praksi možemo videti veliki broj razloga zašto se žene ili muškarci odlučuju na ovaj korak. Venčanje zbog penzije obično podrazumeva da jedna strana može dobiti mnogo toga, poput državljanstva, rešavanje stambenog pitanja, mogućnost zaposlenja, kao i mnoge druge pogodnosti. Još jedan od razloga zbog kojeg se žene odlučuju za sopstvenu dobrobit kroz brak su neugodna iskustva u prethodnim vezama.

Tagovi:

Možda će vas zanimati