Uplata za ličnu kartu

Uplata za ličnu kartu

Uplata za ličnu kartu bez čekanja u redovima

Elektronska usluga plaćanja danas predstavlja jedan od načina za postizanje veće učinkovitosti i transparentnosti, ali i u smislu značajne uštede vremena. Kako pokazuje praksa u svetu ovo je važno za sve državne službe jer se ceo postupak pojednostavljuje i stvara bolja interakcija sa pozitivnim učinkom. Uzimajući u obzir mnoge prednosti koje nudi elektronsko plaćanje, ono omogućava niz prednosti i praktičniji način za plaćanje dokumenata. Istovremeno, javlja se sve veća potreba za efikasnijim uslugama koje omogućava građanima da elektronskim putem izvrše neka od plaćanja, kao što je uplata za ličnu kartu. Svima je poznato da odlazak na šaltere državnih uprava podrazumevao složen postupak ne samo u smislu birokratije, velikog broja uplatnica, ali i čekanja u redovima. Nesporno je da prelazak na digitalno plaćanje postalo sve više zastupljeno svuda u svetu, pa tako i u našoj zemlji. Građani više ne moraju odlaziti u banku ili poštu kako bi se izvršila uplata za ličnu kartu, jer će sve moći da obave putem elektronskog i mobilnog bankarstva. Zahvaljujući novoj elektronskoj usluzi može se zakazati termin za dobijanje lične karte.

Uplata za ličnu kartu putem elektronske usluge

Prema Zakonu, u Srbiji je posedovanje lične karte obavezno. Ovaj dokument izdaje se punoletnim građanima. Uplata za ličnu kartu se obavlja direktno putem elektronske usluge a takođe postoji mogućnost izvršiti uplatu generisanom uplatnicom na šalteru pošte i u banci. Dakle, građani više ne moraju nositi veliki broj priznanica na šalter policijske uprave, već će ceo postupak plaćanja obavljati putem elektronskog bankarstva putem portala e-uprave. Uplata za ličnu kartu vrši se jednostavno putem posete web sajta Ministarstva unutrašnjih poslova gde je potrebno izabrati opciju građani, a zatim kliknuti na opciju dokumenta građana. Nakon registracije se bira usluga koja je potrebna, a to je lična karta. Zatim će se otvoriti stranica putem koje se vrši evidentiranje i plaćanje usluge. Potrebno je uneti svoje lične podatke, a to su ime i prezime, jedinstveni broj građana, kao i adresa prebivališta. U nastavku je potrebno da se izabere ko je pružalac usluge, navesti svrhu uplate, opštinu i potvrdi da ste saglasni sa uslovima korišćenja. Onda kliknite na opciju napred i generišite uplatnicu koju možete platiti odmah ili odštampajte kasnije i uplatite na šalteru pošte ili banke.

Uplata za ličnu kartu, bez plaćanja taksi

Elektronska usluga znatno je olakšala postupak kada je u pitanju uplata lične karte. Zahvaljujući tome građani neće gubiti sate na šalterima čekajući na uplatu. Plaćanje preko novog sistema “plati” je potpuno jednostavno, brzo i lako. Nakon što odaberu uslugu uplata za ličnu kartu, građani treba da popune osnovne podatke i nakon popunjavanja će dobiti generisanu uplatnicu. Uplata za ličnu kartu je bez provizije, obavlja se preko platne kartice direktno na portalu. Osim toga postoji i mogućnost da se na osnovu generisane uplatnice obavi uplata u pošti i bankama. Usluga putem portala eUprave omogućila je građanima da bez odlaska u policijsku stanicu iz udobnosti svog doma izvrše plaćanje. Zahvaljujući sjajnim prednostima putem sistema Plati se može zakazati termin do 60 danas unapred na nekom od 120 šaltera Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj elektronski sistem omogućava da uplata lične karte bude znatno brža, a prilikom podnošenja zahteva ne morate nositi papirni dokaz o uplati.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Digitalno bankarstvo: Budućnost finansija

Digitalno bankarstvo: Budućnost finansija

U eri digitalizacije, koncept digitalnog bankarstva postaje ne samo trend već i nezaobilazna realnost koja oblikuje budućnost finansijskog sektora. Digitalno bankarstvo: Budućnost finansija ne samo da

Prednosti i mane online kredita

Prednosti i mane online kredita

Razmatranje prednosti i mana online kredita: Brzina i dostupnost

Digitalno doba donelo je brojne inovacije u finansijske usluge, a jedna od najprimetnijih promena je pojava online kredita. Prednosti